Update betreffende de behandeling in Keulen

      Reacties uitgeschakeld voor Update betreffende de behandeling in Keulen

Zoals jullie wellicht hebben gelezen is Jacobien zes weken thuis geweest. (zie weblog van 25 november) 28 november is ze opnieuw naar Keulen vertrokken voor het vervolg van de behandeling in Medicolonia.

Misschien dat sommige mensen zich afvragen hoe zinvol deze behandeling is, daarom even een korte toelichting vanuit de Stichting.

In augustus ging het erg slecht met Jacobien, ze had veel pijn en voelde zich erg ziek en zwak. Ze is toen zelfs een aantal dagen opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle voor het toedienen van pijnmedicatie. Dat was eigenlijk alles wat de oncoloog wilde doen.

De start in Keulen werd noodgedwongen een week uitgesteld. Jacobien kreeg vanuit Keulen injecties voorgeschreven om de bloedarmoede te bestrijden. De oncoloog in Zwolle wilde deze niet voorschrijven.

De behandeling in Keulen kon maar heel langzaam van start gaan. Het eerste behandeldoel was, zorgen dat Jacobien lichamelijk sterker werd. Dat is goed gelukt. De pijn verdween, net als de misselijkheid en de zwakheid. De pijnmedicatie kon gestopt worden.

De eerste fase van de immuuntherapie in combinatie met de hyperthermie en het toedienen van infusen kon gestart en afgerond worden, waarna Jacobien de afgelopen zes weken thuis kon blijven en kon genieten van haar normale dagelijkse leven. Het was opvallend hoeveel energie zij had in vergelijking met de zware tijd in augustus.

In het ziekenhuis in Zwolle is in november een scan gemaakt. Deze liet zien dat de uitzaaiingen in de lever zijn uitgebreid. Maar het is niet duidelijk of het allemaal tumorweefsel is wat men op de scan zag. De arts in Keulen adviseerde om door te gaan met twee weken behandeling.

Daarna moet er opnieuw een scan gemaakt worden, zodat deze vergeleken kan worden met de vorige. Op die manier kunnen de artsen vaststellen of de behandeling in Keulen voldoende aanslaat en in het nieuwe jaar voortgezet kan worden. Dit zou betekenen dat Jacobien in 2017 met regelmaat een korte tijd naar Keulen gaat voor een vervolg van de behandeling.

De ziekte van Jacobien is een agressieve vorm van kanker, dat moeten we niet vergeten. Zonder de behandeling in Keulen was zij er waarschijnlijk veel slechter aan toe geweest of zelfs niet meer geweest. Het ziekenhuis in Nederland had namelijk niets meer te bieden.

De behandeling in Keulen heeft het ziekteproces zeker vertraagd. Deze therapieën geven hoop op genezing of een langer leven voor Jacobien, want hoop doet leven. Haar gezondheid is zodanig verbeterd dat ze, zoals ze zelf zei “weer gewoon normaal kan leven”

Dankzij jullie steun is in korte tijd de 68.000 euro die voor de eerste periode vd behandeling nodig was behaald. Hiervoor zijn we als stichting heel dankbaar. Voor de behandeling die Jacobien op dit moment ondergaat is nog ongeveer 10.000 euro nodig. De benodigde kosten voor 2017 zijn tot nu toe niet duidelijk.

Donaties blijven echt nodig, Jullie steun zowel moreel, in gebed en financieel blijft hard nodig!

Voor nu richten wij ons op het nieuwe jaar. Een jaar van HOOP