Hoe gaat het nu?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe gaat het nu?

Lieve allemaal,

Hoe gaat het nu? Deze vraag krijg ik veel afgelopen tijd. Hier even een update:
Laatste maand gaat het niet goed. Midden september kreeg ik veel pijn en voelde me zwak. Na wat onderzoeken bleek dat mijn hb veel te laag is en kreeg ik een bloedtransfusie. Mijn tumorwaarde is 2200, nog nooit zo hoog geweest.

Ook is er een scan gemaakt. Er zijn veel afwijkingen te zien die duiden op meer uitzaaiingen; bij een eierstok, de longen en in m’n buik. Na de bloedtransfusie ben ik wel wat opgepept maar ik kan er weinig mee door m’n buik. Mijn buik is dik door vocht en het lymfklierpakket waar uitzaaiingen zitten. Die druk op de organen en het gewicht van m’n buik is best wel een last.

Hoe nu verder? Ik ben nu 2 maanden bezig met een hormoonkuur en ik hoop dat het nog gaat werken. Naast chemo is er niets, geen nieuwe medicijnen of kuren of ideeën waar ik mee kan starten. Maar chemo zie ik niet zitten. Mijn lichaam is al zo zwak en zal door chemo niet verbeteren.

Ik wil niet een dode, kale, ongelukkige mama in een kist als laatste herinnering voor mijn kinderen. Ik wil met haar, gelukkig en blosjes (ook al ist make up) op m’n wangen eindigen. Maar dat moment laat nog even op zich wachten als het aan mij ligt.

Beert heeft afgelopen weken niet gewerkt. Hij zorgt voor mij, de kinderen en het huishouden. Een dag-en nachttaak voor hem.

Ik ben dankbaar en gelukkig voor elke dag, voor Beert, voor de kinderen, mijn papa en mama en familie, vrienden en veel lieve mensen om mij heen. Ik ben dankbaar dat God er voor ons is, Hij troost, geeft rust, kracht en geeft elke dag iets moois.

Bijna elke dag komen er lieve kaartjes, lieve woorden en er wordt gebeden. Dat is echt heel fijn en geeft veel steun ook. Bedankt daarvoor!

Veel liefs,
Jacobien